preskoči na sadržaj

Tehnička škola Kutina

Login
Kutina sada

                                     

3D tvornica budućnosti

 

na društvenoj mreži facebook:

  

 

Kalendar
« Listopad 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani događaji

Popravni 2017. godine
Brojač posjeta

 

Učimo o:

 

Događanja
ELKA d.o.o. i Muzej suvremene umjetnosti-stručni izlet
Ivan Josipović / datum: 20. 12. 2018. 12:00

Posjet tvornici električnih vodiča i kabela "Elka d.o.o." i Muzeju suvremene umjetnosti u Zagrebu

Učenici završnih razreda, razrednici i nastavnici struke 4A, 4E, 4F, 3C posjetili su 19.12. 2018. u okviru planiranog jednodnevnog stručnog izleta, tvornicu električnih vodiča i kabela ELKA d.o.o. Upoznali smo proizvodne pogone tvornice koja egzistira u Hrvatskoj od 1927. godine i jedini je i vodeći proizvođač električnih vodiča i kabela na ovim područjima. Učenici su uz stručno vodstvo  posjetili i stalni postav Muzeja suvremene umjetnosti u Zagrebu.

 

          

Voditelj stručne ekskurzije:

Ivan Josipović, struč.spec.ing.el.

 

Stručna ekskurzija 9.11.-10.11.2018.

Posjet tvornici Volkswagen-a u Slovačkoj

1. dan

Učenici i nastavnici naše škole posjetili su najmodernije pogone njemačkog proizvođača automobila kod Bratislave, Volkswagen. Pogon VW Slovačka kod Bratislave je jedan od najmodernijih i najproduktivnijih u čitavom koncernu a zapošljava 14 000 radnika.

Tvornica proizvodi 5 tipova vozila: Volkswagen Touareg, Audi Q7, Volkswagen Up, Škoda Citigo, SEAT Mii i karoserija za Porsche Cayenne.

Učenici su posjetili i znamenitosti grada na obali Dunava, Bratislavu.

2. dan stručne ekskurzije učenici su posjetili tvornicu čokolade Hauswirth u blizini grada Beča te znamenitosti u gradu Beču.

Zahvaljujemo se djelatnicima tvornice VW Slovačka na profesionalnom vođenju kroz pogone kao i agenciji Presečki d.o.o. na organizaciji ovog nezaboravnog putovanja.

Voditelj stručne ekskurzije:

Ivan Josipović, struč.spec.ing.el.

 

6. UTRKA SOLARNIH AUTOMOBILA

8.-9. lipnja 2018. u Sisku

 

RIMAC AUTOMOBILI

       U petak 18. svibnja, uputili smo se u tvrtku "Rimac automobili" u Svetu Nedelju. U pratnji stručnog vodstva razgledali smo mali povijesni kutak posvećen inovatoru i vlasniku tvrtke Mati Rimcu gdje smo saznali što je sve postigao te kako je započela cijela priča. Zatim smo obišli proces proizvodnje Rimac superbrzih električnih automobila, prošetali cijelim prostorom tvrtke, postavili mnogo stručnih pitanja inženjerima i stručnjacima  a na kraju smo zavirili u dio u kojem proizvode moderne „Greyp“ električne bicikle.

Voditelj stručnog izleta:

Ivan Josipović, struč.spec.ing.el.

 

JEDNODNEVNI STRUČNI IZLET U TVRTKU

''VARGON d.o.o.'' KUKULJANOVO

            Dana 20. travnja organiziran je posjet učenika Tehničke škole Kutina tvrtki ''VARGON d.o.o.'' Kukuljanovo. Učenici koji su bili na stručnom izletu u tvrtku ''VARGON d.o.o.'' su 2. godina zanimanja INSTALATER GRIJANJA I KLIMATIZACIJE, 3. godina zanimanja INSTALATER GRIJANJA I KLIMATIZACIJE, te 3. godina zanimanja INDUSTRIJSKI MEHANIČAR.

            U pratnji učenika bili su stručni nastavnici na čelu s ravnateljem škole Antom Dževlanom.

            U tvrtki ''VARGON d.o.o.'' kao predstavnik i voditelj dočekao nas je gospodin Marko Kosanović, Gosp. Kosanović je s učenicima obišao tvornički pogon i upoznao ih s procesom proizvodnje plastičnih cijevi i spojeva. Učenici su bili iznimno zainteresirani pa su od svog nastavnika i domaćina dobili zaslužene riječi pohvale.

            Nakon obilaska tvrtke, nastavnici su učenike poveli u turističko razgledavanje grada Opatije i grada Rijeka.

Voditelj stručnog izleta:

Kristijan Velcl,mag.ing.mech.

 

Posjet M SAN-u

Stručni izlet u tvrtku M SAN organiziran je 9.3.2018. za učenike smjera Tehničar za računalstvo. M SAN Grupa je vodeća i najveća IT tvrtka na hrvatskom tržištu. Učenici su posjetili proizvodni pogon smješten u Rugvici za proizvodnju računala i LED televizora. Pogon proizvodi 84 000 TV prijamnika godišnje i 2500 računala dnevno pod najstrožom kontrolom kvalitete.

Voditelj stručnog izleta:

Ivan Josipović, struč.spec.ing.el.

 

Posjet Hrvatskom saboru

U četvrtak 30. studenog 2017. učenici i profesori Tehničke škole Kutina posjetili su Sabor i njegove zastupnike. Malo kiše nam nije zasmetalo da se zabavimo, svakako naučimo ponešto novo  i da vidimo kako izgledaju prostori u kojima se donose sve bitne odluke. Sudjelovali smo u nekoliko izlaganja i obišli prostorije zgrade Hrvatskog sabora. Na razgovor s učenicima odazvao nam se član Hrvatske seljačke stranke, Željko Lenart koji je u VI. izbornoj jedinici koja upravo obuhvaća našu županiju. Zahvaljujemo Hrvatskom saboru što nas je ugostio te Željku Lenartu što je popričao s nama i odgovorio na sva naša pitanja.

Autor: Luka Milosavljević

 

Stručna ekskurzija

München 16.11.-19.11.2017.

Učenici i nastavnici Tehničke škole Kutina i ove godine posjetili su sajam elektronike "Productronica" u Münchenu. Za vrijeme višednevnog stručnog izleta učenici su posjetili i Deutsches Museum, BMW Welt te znamenitosti grada Münchena. Ovim putem zahvaljujemo turističkoj agenciji Presečki za organizaciju izleta te u konačnici i potpunu realizaciju.

Voditelj stručne ekskurzije

Ivan Josipović, struč.spec.ing.el.

 

Posjet tvrtki Solvis

U sklopu praktične nastave (23.3.2017.) organiziran je stručni izlet u tvrtku SOLVIS koja je registrirana u Varaždinu i zapošljava 160 radnika. SOLVIS je jedina hrvatska tvornica fotonapona koja godišnje proizvede 100 MW fotonaponskih ćelija. Nakon razgledavanja proizvodnje i sunčane elektrane u sklopu tvrtke, prisustvovali smo prezentaciji različitih tipova sunčanih fotonaponskih modula koji se proizvode u tvornici.

Posjet HE Varaždin

Posjetili smo hidroelektranu HE Varaždin koja je smještena na rijeci Dravi pokraj grada Varaždina. Ukupna instalirana snaga HE Varaždin je 94 MW. Voditelj hidroelektrane pokazao nam je sve bitne dijelove HE te pojasnio proces proizvodnje.

Voditelj stručnog izleta:

Ivan Josipović, struč.spec.ing.el.

 

PETROKEMIJA D.D.

Pod vodstvom voditelja stručne nastave Gorana Malnara, 16. ožujka 2017. učenici  i stručni nastavnici iz elektrotehnike i strojarstva posjetili su Petrokemiju d.d.

U tvornici su dane osnovne informacije o postrojenjima električne energije, učenici su posjetili elektro-radionicu za održvanje elektromotora te kontrolne prostorije.

Ivan Josipović, struč. spec. ing. el.

 

Posjet tvrtki VARGON d.o.o.

Učenici i stručni nastavnici posjetili su 3. ožujka 2017. tvrtku VARGON d.o.o.

Tvrtka VARGON d.o.o. je vodeći proizvođač plastičnih cijevi i spojeva za kućnu i uličnu primjenu.

Ovim putem zahvaljujemo njihovim djelatnicima što su nas srdačno primili i ugostili te kroz kvalitetno vodstvo prezentirali proizvodne pogone.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ivan Josipović, struč.spec.ing.el.

 

Posjet učenika i profesora tvrtki DOK-ING i Tehničkom muzeju Nikola Tesla

       U četvrtak 24. studenog 2016.g. su učenici 3.B, 3.F, 4.F i 4.E razreda (46 učenika), bili s nastavnicima praktične nastave (Ivan Josipović-voditelj, Goran Malnar, Kristijan Velcl, Antun Kiš, Marko Marinšek, Jušić Ivan) u posjetu tvrtki DOK-ING kao dio stručnog usavršavanja učenika izvan školskih klupa i radionica. DOK-ING je hrvatska tvrtka za proizvodnju specijalnih vozila, strojeva za razminiranje i električnih automobila. Dočekali su nas djelatnici DOK-ING-a koji su nas proveli kroz tvornicu i pokazali nam gdje se proizvode strojevi za razminiranje. Učenici i profesori su bili vrlo zadovoljni posjetom tvornici DOK-ING. Ovim putem zahvaljujemo njihovim djelatnicima što su nas srdačno primili i pokazali nam kako to oni rade.

       

Učenici i nastavnici posjetili su i Tehnički muzej Nikola Tesla u Zagrebu.

Ivan Josipović, struč. spec. ing. el.

 


[OPŠIRNIJE]Najbolji i ove godine...
Željko Turkalj Silvana Maznik / datum: 17. 5. 2017. 09:13

Najbolji i ove godine...

    Povodom obilježavanja 39. godišnjice Fakulteta, računarstva i informacijskih tehnologija Osijek Fakultetsko vijeće dodijelilo je priznanje našoj Školi za najuspješnije studente na preddiplomskom stručnom studiju. Ovo priznanje dobivamo već drugu godinu, a svečano je uručeno našem ravnatelju Anti Dževlanu.

    Odlukom ravnatelja na direktan upis u akademsku školsku godinu 2017./2018. na Fakulteta, računarstva i informacijskih tehnologija Osijek predložen je učenik 4.F razreda Matija Pleša.


[OPŠIRNIJE]Popis udžbenika-trogodišnji smjerovi
Željko Turkalj / datum: 6. 6. 2014. 11:35

Popis udžbenika za školsku godinu 2016./2017. nalazi se na opširnije.


[OPŠIRNIJE]Popis udžbenika-četverogodišnji smjerovi
Željko Turkalj / datum: 6. 6. 2014. 10:49

Popis udžbenika za školsku godinu 2016./2017. nalazi se na opširnije


[OPŠIRNIJE]Zanima vas koju srednju školu odabrati?
Željko Turkalj / datum: 26. 4. 2013. 09:20

Zašto ići u Tehničku školu Kutina?

 

       Tehnička škola Kutina zadnjih godina postala je moderna Hrvatska, ali i Europska škola. Svake se godine opremaju kabineti za izvođenje praktične nastave. Sve učionice su opremljene za multimedijsko izvođenje nastave. Prije tri godine uvedena je kabinetska nastava, što je omogućilo uređivanje specijaliziranih učionica za pojedine predmete. (Prošetajte slikom kroz školu!)

   Školske godine 2014./2015. Tehnička škola Kutina je sudjelovala u Europskom projektu Solea. Projekt je povezivao 5 škola iz Hrvatske, tako da je svaka škola izrađivala jedan solarni automobil. Ovaj projekt je bio jako koristan za primjenu stečenih znanja u praksi. 

   Školske godine 2015./2016. sudjelujemo opet u novim projektima 3D tvornica budućnostiPregled sustava inteligentnog upravljanja radi povećanja energetske učinkovitosti u Irskoj.

    Sljedeću školsku godinu slijedi prvi samostalni projekt EU.

Detaljniji opis četverogodišnjih usmjerenja  za upis u prvi razred :

1. Tehničar za električne strojeve s primijenjenim računalstvom

2. Tehničar za računalstvo

3.  Računalni tehničar za strojarstvo 

4. Ekološki tehničar 


[OPŠIRNIJE]Centar za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja "Ivan Vučetić"
Željko Turkalj Gordana Rešicki Degoricija / datum: 12. 3. 2018. 08:51

Stručnjaci iz Centra za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja "Ivan Vučetić" posjetili su našu školu, održali predavanje i radionice u sklopu građanskog odgoja, za učenike 3. a, d. e i f razreda.

O tome tko je bio Ivan Vučetić i zašto centar nosi njegovo ime , te čime se sve on i njegovi kolege bave, govorio nam je vještak Mario Mikulić. On nam je objasnio što je daktiloskopija, kako nastaju i kako se otkrivaju otisci te kako se pomoću njih vrši identifikacija.

Molekularna biologinja Daniela Dekanić prezentirala je ispitivanje različitih bioloških tragova s posebnim naglaskom na DNA analizu. Kemijski tehnolog Viktorija Susker govorila je o fizikalno-kemijskim i toksiološkim vještačenjima različitih uzoraka. Njezin uži djelokrug je vještačenje droga pa je posebno naglasila opasnost od novih,sintetskih nedovoljno istraženih opojnih sredstava. Vještak za traseološka ispitivanja Zdenko Mindum objasnio je kako se ispituje oružje, tragovi kod provala, požara, prometnih nezgoda i sl. Na radionicama su učenici mogli uzeti i proučiti otiske prstiju i dlanova pomoću pravog daktiloskopskog pribora a za to su dobili i prigodne diplome-CSI Tehnička škola Kutina. 

Za sve sudionike  posebno uzbudljivo je  bilo to  što su predavači  sve potkrijepili primjerima iz vlastite prakse.

 


[OPŠIRNIJE]Odluka o poništenju natječaja za nastavnika fizike
Željko Turkalj / datum: 12. 2. 2018. 16:44

Više u prilogu na OPŠIRNIJE.


[OPŠIRNIJE]Posjet Irskoj
Željko Turkalj / datum: 24. 5. 2016. 11:24

                                          

U okviru programa za mlade ERASMUS + (programa Unije za obrazovanje, osposobljavanje,mlade i sport) 10 nastavnika iz četiri strukovne škole: Tehničke škole Kutina, Tehničke škole Sisak, Elektrotehničke i prometne škola Osijek i Strukovne škole Vice Vlatkovića Zadar izvršili su mobilnost u sklopu projekta ,, Pregled sustava inteligentnog upravljanja radi povećanja energetske učinkovitosti u Irskoj ”. 

Za vrijeme studijskog putovanja sudionici mobilnosti su imali priliku se upoznati s Irskim obrazovnim sustavom, posjetili su tvrtku CORE electrical, bolnicu Connolly Hospital, gdje je implementirana KNX oprema s ciljem inteligentnog upravljanja radi povećanja energetske učinkovitosti, što je u skladu s obavezama zaštite okoliša i održivog gospodarskog razvoja, na koji se i Hrvatska obvezala ulaskom u EU. Posjetili su i Passive house academy), gdje je izvršena demonstracija praćenja potrošnje energenata.

Na koncu jedni smo od rijetkih grupa kojima je dozvoljen ulaz u poznatu DELL kompaniju.

U slobodno vrijeme posjetili smo kulturno i povijesne znamenitosti Dublina.

Više slika pogledajte ovdje:

 


[OPŠIRNIJE]3D print show Pariz 2015
Željko Turkalj / datum: 27. 10. 2015. 14:14

Uspješno je provedena organizacija studijskog putovanja "3D print show Pariz 2015" u okviru projekta "3D tvornica budućnosti" koja je financirana sredstvima Europske unije. Prikazana su najnovija postignuća u 3D ispisu i 3D skeniranju. Najbrži skener predstavljen na sajmu skenira osobu u roku jedne sekunde uz pomoć 95 kamera.

Iz naše škole skupu su nazočili:
ravnatelj Ante Dževlan
profesor elektrotehničke skupine predmeta Ivan Joipović i
profesor strojarske skupine predmeta Ivica Cota

 


[OPŠIRNIJE]STRUČNI IZLET UČENIKA TEHNIČKE ŠKOLE KUTINA
Željko Turkalj Ivan Josipović / datum: 16. 11. 2014. 13:50

SOELA 2015

23.5.2015.

3. utrka solarnih automobila 6.lipnja 2015.

Prijavljeno je 10 ekipa srednjih škola iz Osijeka, Slavonskog Broda, Novske, Kutine, Velike Gorice, Slunja, Rijeke, Gospića, Zadra i domaćina i organizatora Tehničke škole Sisak.

Start utrke je u 10.00 sati ispred hotela Panonija.

1. izložba električnih i hibridnih vozila: Tesla, Mitscubishi MiEV, Autlander PHEV, Peugot, Free Duck, Citroen, e-UP, e-Golf, Toyota , AIXAM, Electa Nova, Nissan, iCARO..sve u svemu preko 18 električnih automobila koji će biti 5. lipnja od 10 do 15 sati parkirani u ulici S.i A.Radica u Sisku, svi posjetitelji moći će isprobati sve električne automobile.

Ekipa koju čine 5 članova Tehničke škole Kutina, sudjelovati će na 3. utrci solarnih električnih  automobila  u Sisku sa solarnim automobilom TŠK.

Ivan Josipović, struč.spec.ing.el.

 

 

Na Metalurškom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, 5. prosinca 2014. godine održan je Dan otvorenih vrata pod nazivom:

"Metalurgija-inovacijama do konkurentnosti"

   Nastavnicima i učenicima Tehničke škole Kutina, Tehničke škole Sisak, Tehničke škole Karlovac, te Industrijsko-obrtničke škole Sisak, studentima i djelatnicima Metalurškog fakulteta, široj javnosti predstavili su se:

METALURŠKI FAKULTET SVEUČILIŠTA U ZAGREBU, Sisak

ALMOS d.o.o., Kutina

ŠESTAN-BUSCH d.o.o., Prelog

HS PRODUKT d.o.o., Karlovac

ALTPRO d.o.o., Odra-Zagreb

APPLIED CERAMICS d.o.o., Poduzetnički inkubator Sisak-PISAK

Izraziti interes prisutnih pratila je i cjelodnevna izložba inovacija svih predstavljenih firmi-izlagača, ali i Udruge inovatora Sisačko-moslavačke županije.

   

   

Ivan Josipović, struč.spec.ing.el.

 

Tehnička škola Kutina je u suradnji sa Tehničkom školom Sisak i Tehničkom školom Slavonski Brod za svoje učenike organizirala studijski posjet najvećem svjetskom sajmu elektronike u Münchenu od 13.-14.11.2014. Studijski posjet je uspješno organiziran.

Ivan Josipović, struč.spec.ing.el.

 

 

POSJET SAJMU ELEKTRONIKE “ELECTRONICA 2014” U MÜNCHENU

14.11.2014.

      Sajam “ELECTRONICA 2014”  u Münchenu je najveći i najmoderniji sajam elektronike u svijetu. (11.-14. studeni 2014.)

Electronica je vodeći svjetski sajam komponenti, sustava i primjena elektronike. Ovaj sajam, koji se održava u Münchenu svake dvije godine, u 2012. godini posjetilo je više od 72. 000 posjetitelja iz 78 zemalja. 2.669 izlagača predstavilo je budućnost elektronike. Glavna tema sajma u 2012. bila je energetska elektronika koja u svim područjima primjene ima ključnu ulogu. U 2014. fokus će biti na hibridnim komponentama. www.electronica.de

Stručni izlet je u programu rada Tehničke škole Kutina i sastavni dio radioničkih vježbi. Sajam će posjetiti 10 učenika u pratnji 3 nastavnika struke.

Ivan Josipović, struč.spec.ing.el.


[OPŠIRNIJE]RSS


preskoči na navigaciju