preskoči na sadržaj

Tehnička škola Kutina

Login
Kutina sada

                                     

3D tvornica budućnosti

 

na društvenoj mreži facebook:

  

 

Kalendar
« Prosinac 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji

Popravni 2017. godine
Korisni linkovi
Lista linkova je prazna
O knjižnici

O KNJIŽNICI

Školska knjižnice u kojoj radim nastala je 70-tih godina 20. stoljeća. U školi su se tijekom godina mijenjali i dopunjavali obrazovni profili  što se odrazilo na raznolikost i bogatstvo fonda. Nakon ovogodišnje revizije utvrđeno je da knjižnica posjeduje 10884 svezaka knjižne građe, 142 jedinice  AV-građe te 16 naslova časopisa.

Kao i u ostalim srednjoškolskim knjižnicama građa je podijeljena u dvije osnovne zbirke-posudbenu i referentnu. Imamo i malu zbirku AV-građe, nešto zavičajne građe koju prema broju jedinica ne možemo nazvati zbirkom, zbirku periodike te Teen kutak- zbirku namijenjenu  tinejdžerima formiranu kroz gradski program djelovanja za mlade. Tu se održavaju radionice i aktivnosti raznog tipa.

            Neke od aktivnosti koje su se provele su Svjetski dan pješačenja, Dan nepušača, Dani kruha( na gradskoj razini),Dan zahvalnosti, Dan grada Kutine, Svjetski dan promatranja ptica u Lonjskom polju, Međunarodni dan tolerancije, Projektni dan voda, Botanički vrt Zagreb (projekt Ladanjski školski vrt), Projektni dan „Moj Planet Moslavina“, projekt grada Kutine Dunja- okusni i mirisni identitet Kutine, Biocenoza moslavačke šume (projekt moslavina- likovna zavičajna zbirka), izrada Garić-grada…

Kao  malu nagradu za djelovanje i prisutnost u zajednici grad nam je donirao sredstva  za uvođenje programske podrške Zaki u kojem posluje i naša narodna knjižnica.

 

         Kao i u svakoj drugoj školi djelatnost možemo podijeliti na odgojno-obrazovni rad, stručnu knjižničarsku djelatnost te kulturnu i javnu djelatnost. Svaku od tih djelatnosti nastojimo u okviru mogućnosti unaprijediti, osuvremeniti u skladu s potrebama korisnika, zahtjevima resornog ministarstva te zahtjevima zajednice u kojoj se živi.Uz osnovne odgojne, obrazovne i informacijske usluge koje pruža svaka knjižnica spomenula bih neke djelatnosti  po kojima smo malo drugačiji i kojima osnovnu djelatnost želimo proširiti i unaprijediti. Sam proces učenja učiniti bliži, primjereniji duhu naših mladih korisnika i vremenu u kojem žive.Kako u okviru matične ustanove  za  to nema dovoljno sredstava , a ni razumijevanja , nastojimo ponudu i sadržaje poboljšati kroz razne projekte na nivou grada i županije.

 
preskoči na navigaciju